pátek 12. dubna 2013

Drakie

Autor-Sophie Jordanová
Nakladatelství-Cooboo
Díl-1.
Rok vydání-2012
Žánr-sci-fi a fantasy
Hlavní postavy-drakijové
Hodnocení-☼☼☼☼☼ z ☼☼☼☼☼
Proč?-kniha je skvěle čtivá a napínavá-pro milovníky této kombinace určitě vhodná:)
První dojem-no prostě úžasný...ta obálka a celá kniha pro mě mluví za vše:)
Recenze:
Drakije a drakijové-potomci draků.Několik smeček na světě-v jedné je i 16tiletá Jacinda,která po 400 letech první dští oheň a proto je v kmeni opravdu vyjímečná a slavná.Tak slavná že alfa smečky rozhodl o jejím budoucím manželovi-o jeho synovi Cassianovi.Ale láska je přece jenom láska a láska k tomuhle drakijovi nějak chybí možná to bude i tím že Cassian chce Jacindu jen proto že je vyjímečná...... no ale předtím než se proměnili(do dvanácti let) mezi nimi bylo ovšem silné přátelství které je spojovalo i s Jacindinou dvojčetem Tamrou,která se do Cassiana nějak tak zamilovala...bohužel nemá šanci jelikož se stále v 16letech ještě nepromněnila a je obyčejný člověk a díky tomu že Cassian se spíše věnuje její sestře a jí absolutně přehlíží a ignoruje s Jacindou nemá vztah jaký měla.
Tím ovšem rodinné problémy nekončí...Ovdovělá mamka obou sester(která v sobě nechala zakrnět drakii-potom co jejich otec skončil v rukou lovců) jim oznámí že odjíždí z kmene protože kmen Jacindu kvůli jejím schopnostem dost využívá...
Jedou tedy do suchého a vyprahlého městečka,jehož prostředí nemá na drakii moc dobrý vliv.A tak se Jacinda dozví že ji její matka chce drakie zbavit.
S hrozným pocitem nastupuje do nové školy kde je kromě dalších tváří i Will...-lovec který ji ušetřil a řekl ji že je krásná když ještě byla v kmeni a jeho banda ji málem chytila-jako drakii.

Žádné komentáře:

Okomentovat